Loading...

Familie sau carieră?

Clasa a XII-a, profa de română pune întrebarea:

  • Dacă ar trebui să alegeți între familie și carieră, ce ați alege?

Am fost atât de surprinsă când aproape toate fetele din clasă au ales familia, încât m-am întrebat dacă este ceva în neregulă cu mine. La întâlnirea de 10 ani cele care aleseserăm cariera vorbeam despre frumusețea și încercările maternității, iar cele care aleseseră familia își găsiseră calea prin corporații.  Bineînțeles, bărbații nu trebuie să aleagă. Deși credem în egalitatea între sexe, nu am auzit de un tată care să sacrifice cariera de dragul copilului care răcește din săptămână în săptâmână, nici să stea lipit de camerele de la creșă suspinând o dată cu el.

De regulă îmi place să cred în echilibru, dar e greu să pui în balanță o alegere pe care o faci cu sufletul și una pe care o faci rațional. Mereu vei ajunge să sacrifici una din tabere, mereu te vei întreba dacă merită, dacă depui suficient efort pentru a păstra acest echilibru despre care ajungi să crezi că e un mit.  

Între decizii, planuri, nopți nedormite, bucurii de moment, victorii ne/ însemnate viața se întâmplă, ne schimbăm , ne adaptăm, evoluăm. În fiecare etapă a vieții e important să avem curajul de a găsi mulțumirea, de a îndrăzi să ne regăsim pe noi, așa cum suntem.

Indiferent de alegerile făcute, trebuie să învățăm să ne bucurăm de orice victorie: că e vorba de o reclamă reușită care aduce zeci de lead-uri sau victoria pe care ai simțit-o când ai scos cel mai îndărătnic muc. Când apune soarele, toate mamele merită să sărbătorească încă o zi în care și-au păstrat mințile în regatul asurzitor al părințelii în timp ce pe fundal se auzea Skype-ul care anunța următorul meeting.

No Comments

Leave a Reply