Loading...

De ce ai postat că ai votat?

Cred că majoritatea celor care a făcut acest gen de postare a simțit solidaritate, dreptate, normalitate. Am fost pentru o zi actori, nu doar pioni și ne-am simțit importanți, ne-am vrut influenceri, am crezut că avem ”puterea” de a-i convinge pe cei mai puțini hotărâți.

Facebook folosește butonul de vot din anul 2014 de la alegerile din Scoția și făcând abstracție de altgoritmii folosiți pentru a fi vizibil, și-a dovedit utilitatea. Cei care l-au văzut chiar sunt mai dornici să voteze. Studiile au arătat că s-au înregistrat cu 340.000 de voturi mai multe doar datorită acestui buton.

Eu am apucat să citesc știrea chiar înaintea alegerilor și mi-am zis că dacă prin postarea mea reușesc să conving un indecis, merită să o fac.

Da, știu, lumea nu va fi mai bună de azi, nu vor ieși curcubeie, nu vom avea condiții mai bune în spitale, programă conform timpurilor moderne în școli și nici salarii mai bune. Nu de azi, dar poate în viitor. Avem nevoie să sperăm, iar dacă speranțele ne sunt călcate în picioare, avem dreptul să taxăm: cu încă un vot.

No Comments

Leave a Reply